بازدید دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت از سد جیرفت
دوشنبه، 15 آبان 1402
جمعی از دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت با حمایت مالی بنیاد ملی نخبگان و معاونت ریاست جمهوری از سد جیرفت و تاسیسات این سد بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جیرفت، این بازدید بمنظور امیدآفرینی و آشنایی دانشجویان مهندسی اّب دانشکده کشاورزی صورت گرفت.

سد جیرفت یک سد بتنی دو قوسی است که ارتفاع آن از پی 134 متر و درازای تاج آن 277 متر است. ضخامت این سد بین 17 متر در کف تا 5 متر در تاج متغیر است.

حجم مخزن در تراز نرمال در حدود 410 میلیون مترمکعب می‌باشد. از نظر بهره‌برداری سد مخزنی، کشاورزی و برق‌آبی محسوب می‌شود که ظرفیت نصب شده نیروگاه سد 32 مگاوات است و در حال حاضر 20 درصد ظرفیت سد آب در پشت آن موجود می‌باشد.

این دانشجویان در ادامه از نیروگاه برق آبی سد که دارای دو توربین فرانسیس عمودی بود بازدید کردتد. سپس از سد تنظیمی جیرفت (معروف به سد خاکی) با گنجایش مفید 550 هزار مترمکعب دیدن کردند. متاسفانه در حال حاضر به دلیل خشکسالی از این سد برای تقسیم آب برای شبکه آبیاری و زهکشی به مساحت 1000 هکتار (250 هکتار شبکه مدرن و 750 هکتار شبکه نیمه مدرن) استفاده می‌شود.