بسیج اساتید دانشگاه جیرفت به مناسبت فرا رسیدن 22 بهمن بیانیه صادر کرد
بسیج اساتید دانشگاه جیرفت به مناسبت فرا رسیدن 22 بهمن سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران بیانیه صادر کرد.

بسمه تعالی

انقلاب اسلامی ایران چهل ساله شد. بله چهل سال. امری که از نگاه منتقدین غربی غیرممکن به نظر می‌رسید زیرا تاریخ، انقلابات نوپای زیادی که به سرعت سقوط کرده بودند را به چشم دیده بود.

انقلاب مصر، انقلاب چین، انقلاب ترکیه و انقلاب هند از زمره این انقلابات بودند که عمر زیادی پیدا نکردند و اختلاف در صفوف انقلابیون و کودتا منجر به جنگ‌های داخلی و در نهایت تجزیه در این کشورها شده بود. وقتی در ایران انقلاب مشروطه به وقوع پیوست، حذف قدرت نظام استبدادی سلطنت امری غیرممکن به نظر می‌رسید.
به همین دلیل، مقام شاه ابقاع و چارچوب قانونی برای آن پیش‌بینی شد اما خوش‌بین ترین روشنفکران نیز به عدم دخالت شاه در امور کشور شک داشتند.
دخالتی که فساد، نخبه‌کشی، ارتجاع و دیکتاتوری محض به دنبال داشت. به زودی مجلس توسط محمدعلی شاه به توپ بسته شد و قدرت‌گیری رضاشاه، آمال کشوری آزاد با مردمی آزاد را از بین برد؛ مردمی که اولین پارلمان را در خاورمیانه حتی قبل از ژاپن و چین تجربه کرده بودند و همیشه مبارزات مردم آن، سرتیتر روزنامه‌های جهان اسلام بود.

محمدرضا شاه نیز میراث دار دیدگاه شاه، میهن و خدا بود. دیدگاهی که شاه را سایه خدا می‌دانست و جایگاه مردم و خدا را بعد از جایگاه خود تعریف کرده بود. نگرشی که کودتای 28 مرداد را رقم زد و قدرتمندانه در مقابل رای مردم ایستاد و خود را جزیره باثبات منطقه نامید. انقلاب از همان روزهای بعد از کودتای مرداد 1332 شروع شد. انقلابیون بدون ترس، زندان کشیدند، ممنوع‌الکار شدند، شکنجه شدند، شهید دادند و در نهایت در سال 57 انقلابی را رقم زدند که به قول فوکو فیسلوف نامدار غربی، از اندازه‌های یک انقلاب قرن بیستمی بزرگتر بود. تجلی نام جمهوری، اسلام و ایران هوشمندی رهبر انقلابی را نشان می‌داد که پشتوانه اش خدا و مردم بود نه شاه و رسانه‌های پرسرو صدای غربی.

چهل سال از انقلابی گذشت که عزت مردمش بر تمام فشارهای سیاسی و اقتصادی ارجعیت داشت. انقلابی که نه غربی و نه شرقی را دنبال کرد اما انقلاب چین در آن موفق نبود. زیر فشارهای بین‌المللی خم به ابرو نیاورد و در بی‌رحمانه‌ترین تحریم‌های تاریخ ایستاد که انقلاب عراق نتوانست. به بهانه شرایط خاص کشور جمهوریت را فدا نکرد و دیکتاتوری را تجربه نکرد در حالی که انقلاب مصر به رهبری جمال عبدالناصر در آن توفیقی نیافت. به توسعه زیرساخت‌های حیاتی خود اقدام کرد و جزء کشورهای پیشرو در مبادلات اقتصادی شد در حالی که انقلاب کره در آن موفق نبود. با صدای بلند از مردم مظلوم منطقه حمایت کرد و خود را به عنوان گاوی شیرده در اختیار نظام سرمایه دار غرب قرار نداد درحالی که عربستان و امارات در آن مستاصل شدند. تاریخ را تورق کنید، انقلابی به این عظمت پیدا نخواهد شد.

این روز عزیز بر تمام مردم آزادی‌خواه جهان و پیشروان نهضت‌های مردمی مبارک باد. انقلاب اسلامی ایران را به اساتید، دانشجویان عزیز، مردم بزرگوار ایران و رهبر معظم انقلاب تبریک و تهنیت می‌گوییم و به جهانیان می‌گوییم این انقلاب شکستنی نیست.

بسیج اساتید دانشگاه جیرفت