دومین همایش بین‌المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی در دانشگاه جیرفت به کار خود پایان داد.
دبیر اجرایی دومین همایش بین‌المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی با شاره به برگزاری اختتامیه این همایش گفت: با قرائت بیانیه پایانی، این همایش به کار خود پایان داد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه جیرفت، دکتر امان‌الله سلیمانی ضمن قدردانی از حضور پژوهشگران در این همایش افزود: خداوند متعال را به پاس اعطای توفیق برگزاری دومین همایش بین‌المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی سپاس می‌گوییم.
وی با اشاره به برگزاری دو دوره این همایش در دانشگاه جیرفت تصریح کرد: با تکیه بر تجربه موفق در برگزاری دوره‌های پیشین این همایش، که با استقبال گسترده پژوهشگران داخلی، خارجی، مدیران و کارشناسان سازمان‌های اجرایی همراه بود و نیز ضرورت تداوم ایفای رسالت مذکور توسط دانشگاه، دومین همایش بین‌المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی در تاریخ 15 اسفند ماه 1397 در دانشگاه جیرفت با حضور حدود 400 نفر از پژوهشگران دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی داخلی و خارجی برگزار گردید.
دکتر سلیمانی با اشاره به سطح بالای سخنرانان این همایش خاطرنشان کرد: در این همایش سه سخنران کلیدی از تهران، یک سخنران مدعو از دانشگاه میلان و دو سخنران مدعو از مؤسسه تحقیقات گیاهی آلمان حضور داشتند.
وی ادامه داد: در این همایش بین‌المللی از 350 مقاله ارسال شده به دبیرخانه همایش 325 مقاله پذیرش شد که از این تعداد 7 مقاله به صورت سخنرانی و سایر مقالات به صورت پوستر در پنل‌های کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی ارائه گردید.
دبیر اجرایی دومین همایش بین‌المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی ضمن قدردانی از همه دانشگاه‌ها، سازمان‌ها، ادارات کل، پژوهشگاه‌ها و پژوهشگران که در برگزاری این همایش ما را یاری کردند خاطرنشان کرد: بیانیه این همایش در 9 بند به شرح ذیل نگارش و به تصویب شورای سیاستگذای همایش رسید.
  1. امروزه نظام‌های تولید مواد غذایی با چالش‌های جدی تامین احتیاجات غذایی میلیون‌ها انسان مواجه است. از سوی دیگر چالش‌های بخش کشاورزی از جمله بحران آب در حوزه کشاورزی و آلودگی محیط زیست، تخریب اراضی، کاهش منابع طبیعی و تغییر اقلیم نیازمند پایش و بررسی و ارائه راهکارهای جدید و ارجاع آن به سازمان‌های اجرایی مربوطه می‌باشد.
  2. با توجه به نگرانی‌های روزافزون در خصوص وجود بقایای مواد شیمیایی، سموم و عناصر سمی در محصولات غذایی کشاورزی، پیشنهاد می‌شود دولت جهت کنترل کیفیت مواد غذایی، استفاده بهینه از مواد شیمیایی و سموم در تولیدات محصولات کشاورزی، از وزارت خانه‌های مرتبط بودجه‌ای برای تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه مرجع مجهز و مدرن در منطقه جنوب کرمان اختصاص دهد تا با انجام تحقیقات توسط محققین دانشگاهی و بررسی مکرر محصولات امکان تولید غذای سالم هر چه بهتر فراهم گردد.
  3. مشکلات مرتبط با چالش‌های بازار و نوسانات قیمت محصولات کشاورزی منطقه جنوب کرمان یا به عبارتی قطب کشاورزی جنوب کشور، باعث ایجاد سردرگمی و به هم ریختگی در برنامه تولید محصولات کشاورزی در این منطقه‎‌ی حساس شده است. لذا یکی از راهکارهای افزایش امنیت تولید محصولات غذایی این منطقه ایجاد یک کارگروه متخصص جهت آمایش بازار محصولات مهم منطقه و برنامه‌ریزی بلندمدت تولید محصولات کشاورزی، بازاریابی و صادرات می‌باشد.
  4. پیشنهاد می‌شود دولت در اولویت‌های پژوهشی، انجام طرح‌های تحقیقاتی کلان و ملی مرتبط با تولید غذای سالم راهکارهای کاهش بقایای مواد شیمیایی، سموم و عناصر سمی به خصوص در منطقه جنوب کرمان که قطب کشاورزی است را مدنظر و مورد تاکید قرار دهد.
  5. با توجه به قرار گرفتن تالاب جازموریان در جنوب کرمان و پیامدهای ناشی از خشک شدن تالاب در اثر تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های انسانی و همچنین وجود تنها دانشکده منابع طبیعی استان کرمان در این دانشگاه، از این ظرفیت جهت انجام پژوهش‌هایی در راستای بهبود وضعیت موجود با ایجاد تعامل بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌های منطقه استفاده شود.
  6. تولید ارقام زراعی و باغی با توان تحمل بالاتر با تنش‌های محیطی، به کارگیری روش‌های نوین آبیاری و مدیریت مزرعه در جهت افزایش بهره‌وری آب، استفاده از گیاهان زراعی جایگزین با توان تحمل بیستر به تنش‌های محیطی و با بهره‌وری بیشتر آب و همچنین استفاده از پتانسیل گیاهان هالوفیت و زروفیت با کاربردهای غذایی، علوفه‌ای، دارویی و ادویه‌ای و استقرار زنجیره کامل ارزش، از راهکارهای پیشنهادی برای حفظ تولید و تأمین معیشت مناسب کشاورزان و روستانشینان در شرایط تغییر اقلیم و بحران آب می‌تواند باشد.
  7. همچنین با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری بر اهمیت تأمین امنیت غذایی، علاوه بر کمیت، به کیفیت محصولات توجه شده و راهکارهایی جهت بهبود بسته‌بندی و استفاده از نگهدارنده‌های طبیعی ارائه گردد.
  8. جامع‌نگری کلی در زمینه پایش بیایان‌زایی و تخریب سرزمین در کشور و ارائه یک مدل هشدار اولیه بیابان‌زایی و تخریب سرزمین برای کل کشور.
  9. شرکت‌کنندگان ضمن تأکید بر تولید داخلی و استفاده از محصولات تراریخته و بهره‌مندی از فواید زیست محیطی و سلامت آن، از مسئولین محترم به ویژه صدا و سیمای ملی درخواست می‌کنند از هرگونه ابهام آفرینی و فناوری هراسی در این مورد پرهیز و ممانعت کنند.