رعایت حقوق شهروندی یکی از مؤلفه‌های اصلی نظام اسلامی است.
رئیس دانشگاه جیرفت با اشاره به تلاش دولت تدبیر امید در راستای نهادینه کردن رعایت حقوق شهروندی در جامعه گفت: یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های نظام اسلامی رعایت حقوق شهروندی است لذا همه دستگاه‌های اجرایی باید در این راستا حرکت کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جیرفت، دکتر شاپور کوهستانی در نشست کمیته حقوق شهروندی این دانشگاه که با حضور معاون استانی دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه، معاونین و مدیران این دانشگاه برگزار شد افزود: یکی از امور مهمی که دولت و به دنبال آن وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به آن توجه ویژه دارد نهادینه کردن حقوق شهروندی و آگاه‌سازی آحاد مردم از حقوق خود است، لذا دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه بازوی توانمند دولت و دستگاه‌های اجرایی باشند.

دکتر کوهستانی با بیان این مطلب که باید برای رعایت حقوق شهروندی از سوی کارکنان، مدیران برنامه‌ریزی انجام شود خاطرنشان کرد: دانشگاه جیرفت به عنوان بزرگترین قطب تولید علم و همچنین پیشرو در امر پژوهش‌های کاربردی در جنوب استان کرمان باید پیشتاز در اجرای حقوق شهروندی باشد.

وی تصریح کرد: رعایت حقوق شهروندی تنها مختص به نوع رفتار در خصوص شهروندان نیست بلکه باید با تسهیل فرآیندهای خدمات‌رسانی و اقدام بر اساس ضوابط و مقررات به این مهم عمل کرد. در همین راستا ضرورت دارد در گام اول با پایش درونی سیستم نقاط ضعف را شناسایی کرد و سپس برای حل و یا کاهش آنها اقدام کرد.

دکتر کوهستانی بیان کرد: ارزیابی، پایش و نظارت مستمر باعث پویایی یک سیستم می‌شود، در راستای رعایت حقوق شهروندی نیز باید نظارت مستمر و همچنین ارزیابی مداوم از سیستم صورت پذیرد.

رییس دانشگاه جیرفت گفت: رضایتمندی از یک سیستم منوط به اجرای منظم حقوق شهروندی و قانونمنداری در اجزای آن سیستم است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جیرفت، در این نشست ابعاد و مؤلفه‌های حقوق شهروندی در دانشگاه بررسی و چندین مصوبه در راستای عمل به آن انجام و بر اساس منشور حقوق شهروندی اعضای کمیته نظارت و ارزیابی حقوق شهروندی در دانشگاه مشخص شدند.