انتشار کتاب آلبرت کاستگرخان مهندس باشی توسط عضو هیات علمی دانشگاه جیرفت
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه جیرفت گفت: کتاب آلبرت کاستگرخان مهندس باشی (گزارش‌ها، سفرنامه‌ها و اسناد آلبرت کاستگرخان مهندس راه‌سازی اتریشی دوره ناصرالدین‌شاه) توسط دکتر مهدی وزینی افضل عضو هئیت علمی گروه تاریخ دانشگاه جیرفت به چاپ رسید.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه جیرفت دکتر حمیدرضا علیزاده افزود: یکی از اولویت های دانشگاه جیرفت حمایت اعضای هیات علمی در راستای رفع نیاز های جامعه است. در حوزه علوم انسانی نیز برای ایجاد نگرشی جدید در راستای توسعه هرچه بهتر این حوزه در جامعه دانشگاه حمایت های ویژه ای دارد.

وی تصریح کرد: کتاب آلبرت کاستگرخان مهندس باشی  توسط دکتر مهدی وزینی افضل عضو هئیت علمی گروه تاریخ دانشگاه جیرفت و علی ابوالقاسمی و با حمایت انتشارات دانشگاه جیرفت در 220 صفحه به چاپ رسیده است.

دکتر علیزاده بیان کرد: مولفین در این کتاب به معرفی کاستگرخان اولین مهندس راه سازی ایران در دوره قاجار و ترجمه سفرنامه ها و اسناد این مهندس اتریشی پرداخته اند.

دکتر وزینی افضل مالف این کتاب در ادامه گفت: حاصل تجربیات کاستگرخان در ایران، دو سفرنامه تحت عناوین «سفر به مازندران» و «سفرنامه تهران به بلوچستان» می باشد.

وی تصریح کرد: .کاسترخان مهندسی بوده  که در دوره ناصرالدین شاه به استخدام دولت ایران درآمده و  ساخت اولین جاده های شوسه در ایران منجمله جاده های مازندران،  کرمانشاه،  شمیران و  قوچان را ساخته است.

دکتر وزینی افضل هدف از تالیف این کتاب را کمکی هر چند کوچک به مطالعات ایرانشناسی و ارائه اطلاعات منحصر به فردی از اوضاع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایران قرن نوزدهم میلادی دانست و خاطرنشان کرد: منابع مهم استفاده شده در این کتاب علاوه بر آثار دست نویس کاستگرخان، منابع دست اول دوره قاجار، روزنامه های قاجاری، اسناد و مدارک آرشیوی وزارت امور خارجه و کتابخانه ملی ایران می باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جیرفت، انتشارات دانشگاه جیرفت آمادگی حمایت از چاپ و انتشار کتاب در حوزه های مختلف را دارد.