نخستین همایش ملی کشاورزی و سلامت برگزار شد
اولین همایش ملی کشاورزی و سلامت به منظور ارائه آخرین دستاوردهای علمی محققان در حوزه‌های کشاورزی و سلامت، با همکاری مشترک دانشگاه جیرفت و دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به صورت مجازی برگزار شد.

راه اندازی آزمایشگاه تایید سلامت محصولات کشاورزی

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه جیرفت، دکتر مرتضی مختاری رئیس دانشگاه جیرفت گفت: این همایش زمینه‌ای را ایجاد کرد که محققان و اندیشمندان در این حوزه ایده‌های خود را مطرح و عملی کنند.

دکتر مختاری از راه اندازی آزمایشگاه تایید سلامت محصولات کشاورزی خبر داد و تصریح کرد: این آزمایشگاه به زودی با کسب مجوزهای سازمان غذا و دارو، محیط زیست و سایر نهادهای ذیربط راه اندازی می‌شود.

دکتر مختاری افزود: با راه اندازی این آزمایشگاه، تایید سلامت محصولات کشاورزی جنوب کرمان در همین منطقه انجام می شود.

وی اظهار داشت: برگزاری همایش ملی کشاورزی و سلامت نشان از عزم راسخ دانشگاه‌ها در این حوزه است و باید با تلاش همه دستگاه‌های اجرایی به سمت کشاورزی نویین حرکت کنیم.

وی ادامه داد: امروز دنیا از محصولات سالم و ارگانیک استقبال خوبی می کند و لذا باید با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی و کشاورزان پیشرو این مهم را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم در بازارهای دنیا حضوری فعال داشته باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی جیرفت، دکتر اصغر مکارم برگزاری این همایش را گامی مهم در بخش کشاورزی منطقه جنوب کرمان دانست و بر استمرار برگزاری این همایش در سال‌های آینده تاکید کرد.

وی با بیان اینکه منطقه جنوب کرمان سالانه بیش از پنج میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی تولید می کند، اظهار داشت: این منطقه یک سوم پهناورترین استان کشور را به خود اختصاص داده که به یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور تبدیل شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، کشاورزی و سلامت را یکی از نیازهای ملموس جامعه برشمرد و گفت: این همایش ملی فرصتی برای معرفی ظرفیت های کشاورزی و تایید سلامت محصولات تولیدی منطقه جنوب کرمان است.

وی برگزاری همایش ملی کشاورزی و سلامت را آغازی برای مشارکت دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه جیرفت به موضوع کشاورزی منطقه جنوب کرمان دانست و بر مشارکت بیشتر محققان در بخش کشاورزی تاکید کرد.

وی با بیان اینکه سلامت مردم در گرو تولید محصولات سالم است، اظهار داشت: همایش ملی و کشاورزی فرصتی برای ایجاد تایید سلامت محصولات کشاورزی این منطقه است.

مکارم، هزینه در بخش علمی و تحقیق را نوعی سرمایه گذاری دانست و گفت: تحقیقات و نگاه علمی نقش مهمی در ارتقا جایگاه کشاورزی دارد.

صادرات یک میلیون تن محصولات کشاورزی از گمرک جیرفت

فرماندار جیرفت از صادرات یک میلیون تن انواع محصولات کشاورزی صادراتی از گمرک این منطقه خبر داد و گفت: دولت با ایجاد زیرساخت‌های کشاورزی زمینهء صادرات محصولات کشاورزی را فراهم کرده است.

ابوذر عطاپور وزیری افزود: اولویت امروز بخش کشاورزی تولید محصولات با کیفیت است و کشاورزان با برندسازی و کیفیت گرایی زمینه معرفی ظرفیت‌های کشاورزی منطقه جنوب کرمان را فراهم کنند و همایش ملی کشاورزی و سلامت فرصتی برای بخش کشاورزی منطقه جنوب کرمان است.

همایش ملی کشاورزی و سلامت در 18 محور علمی برنامه‌ریزی شد. فناوری‌های نوین در تولید محصولات کشاورزی سالم،   بهداشت محیط در فعالیتهای مرتبط با کشاورزی، پدافند غیر عامل در کشاورزی و سلامت، مدیریت پسماندهای کشاورزی، سلامت شغلی نیروهای انسانی شاغل در بخش کشاورزی و سلامت و امنیت غذایی و استانداردسازی محصولات کشاورزی و صنایع غذایی از جمله محورهای مهم این همایش است.