اولین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی در دانشگاه جیرفت برگزار شد.
رئیس دانشگاه در آیین افتتاحیه این همایش گفت: همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی یکی از همایش های دانشگاه جیرفت است که در سال جاری با هدف اطلاع رسانی دست آورد های علمی و پژوهشی این حوزه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه جیرفت، دکتر مرتضی مختاری افزود: تنوع اقلیمی در کشور و جنوب کرمان، قابلیت عظیم تنوع گیاهی، ضرورت آن را ایجاب می کند که برای افزایش تولید و بازاریابی این محصولات برنامه ریزی ویژه ای صورت گیرد.

وی تصریح کرد: باید با همکاری همه دستگاه های اجرایی و پژوهشگران، یافته های این حوزه به سمت تجاری سازی سوق داده شود.

در ادامه این آیین رئیس همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی و رئیس انجمن گیاهان دارویی کشور ضمن قدردانی از حمایت های دانشگاه جیرفت برای برگزاری این همایش گفت: این همایش با برنامه ریزی کلان در حوزه گیاهان دارویی و تجاری سازی شروع به کار کرد و آخرین دست آوردهای پژوهشگران در آن ارایه خواهند شد.

دکتر محمد باقر رضایی با اشاره به نیاز حضور بخش خصوصی در حوزه گیاهان دارویی افزود: یکی از نیاز های حوزه گیاهان دارویی، ورود بخش خصوصی برای تجاری سازی گیاهان دارویی است که باید در این حوزه تلاش بیشتری شود.

وی با بیان این مطلب که جنوب کرمان یکی از قطب های اجرای سیستم های تولید گلخانه ای است بیان کرد: پتانسیل موجود در این منطقه می تواند سهم بسزایی در توسعه تولید گیاهان دارویی از طریق کشت گلخانه ای داشته باشد.

دکتر رضایی خاطر نشان کرد: دانشگاه جیرفت به واسطه حضور اعضای هیات علمی توانمند و همچنین منطقه بسیار مستعد گیاهان دارویی به عنوان هسته و انجمن گیاهان دارویی می تواند به علاقه مندان این حوزه خدمات ارایه کند.

دبیر علمی این همایش در ادامه این آیین گفت: اولین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی  پس از دریافت مجوز از پایگاه استنادی  ISC و اطلاع رسانی رسما فعالیت وب سایت همایش در تاریخ10 مرداد  1400 آغاز شد.

دکتر فرشته عزتی افزود: 12 مرداد 1400 فراخوان دریافت مقالات شروع شد و این همایش با استقبال خوب محققان رو به رو شد و 198 مقاله از طریق وب سایت همایش دریافت گردید.

وی تصریح کرد: پس از داوری مقالات 166 مقاله پذیرفته شد و  کاربران محترم می توانند گواهی پذیرش و ارائه مقالات و مجموعه مقالات همایش را  از طریق وب سایت همایش دریافت نمایند.

دکتر عزتی در پایان بیان کرد: از حامیان علمی و معنوی این همایش که شامل پایگاه استنادی ISC، سیویلیکا، انجمن گیاهان دارویی ایران، اتحادیه انجمن های گیاهان دارویی کشور،پژوهشکده فناوری های زیستی گیاهان دارویی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، رویکرد علمی و کاربردی این همایش نقش اساسی داشتند قدردانی کرد.